ТОП-10 порад щодо вибору кухні

Ідеальна кухня – красива, функціональна, легка у прибиранні, на ній так і хочеться зібратися всією родиною, щоб насолодитися присутністю один одного та обговорити новини. Сьогодні ми поділимося порадами від професіоналів, як вибрати кухню з усього запропонованого різноманіття варіантів.

1. Визначаємось для яких цілей у першу чергу вам потрібна кухня: чи тільки для того, щоб випити чашку кави вранці або ви часто і багато готуєте для всієї родини?

2. Які “проблеми” має ваша кухня: маленька площа, виступи на стінах, ніші, темне приміщення? Чи хотіли б ви встановити диван на кухні, організувати робоче місце, приєднати лоджію для збільшення площі?

3. Тільки після відповіді на ці питання можна починати підбирати варіанти, які вам подобаються: в інтернеті на різних форумах, групах, магазинах, зустрівшись з консультантами виробників кухонь.

4. Вибирайте перевірених виробників – тих, хто на ринку не перший рік, можливо ваші знайомі поділяться контактами фірми, що сподобалася. Не полінуйтеся зібрати всю можливу інформацію про компанію, почитайте відгуки інших людей та уважно читайте договір під час його укладання.

5. Обов’язково складайте дизайн проект, це можна зробити як самостійно за допомогою спеціальних програм, так і повністю довіритися дизайнерам обраної компанії. У другому випадку фахівець повинен поставити вам безліч уточнюючих питань, запропонувати кілька варіантів на ваш розгляд – у цьому випадку можна розраховувати на якісний результат.

6. Розгляньте нові планувальні рішення, навіть якщо вони на перший погляд здаються незвичними, наприклад, розташування миття під вікном.

7. Робіть кухню “під себе” – це означає, що в першу чергу вам має бути зручно та комфортно на ній готувати та виконувати домашню роботу. Якщо у вас високий зріст, то й висота стільниці має бути на зручному для вас рівні.

8. Не заощаджуйте на фурнітурі, міняти її з-за поломки- означає відмовляти собі в комфортному використанні якісних сучасних матеріалів, адже ящики відкриваються протягом дня не по одному разу, а доводчики виконують плавний хід, що вберігає, в тому числі, від травм.

9. Продумуйте все до дрібниць, як відомо, з них складається вся картина: розташування побутової техніки, розеток та їх кількість, світильників та висоту шаф. До речі, про останні – найкращим рішенням буде зробити кухню під стелю, це дозволить отримати додаткове місце для розміщення всіх речей та виглядтиме акуратно та стильно.

10. Не нехтуйте допомогою дизайнера, адже часто ми не в змозі самі ідеально вирішити всі завдання, які підносить нам ремонт на кухні і таку відповідальну справу, як купівля кухонного гарнітуру.